VEKA

VEKA

EFFECTLINE

Za ekstra VEKA kvalitet
Sistem EFFECTLINE je proizveden po najsavremenijoj tehnologiji, a ipak je veoma ekonomičan. Još jednom je kompanija VEKA AG proizvela profil vrhunskog kvaliteta u skladu sa tržišnim trendovima, koji podrazumevaju trajnost, pouzdanost i očuvanje energetske efikasnosti.

EFFECTLINE je sistem profila koji je kompanija VEKA namenski proizvela za upotrebu u stambenim i poslovnim objektima: tehnološki, EFFECTLINE ispunjava sve najnovije evropske standarde, a pritom je veoma ekonomičan.
Zahvaljujući elegantnoj širini profila, prozori od EFFECTLINE sistema propuštaju veliku količinu svetla u prostorije, a zahvaljujući svom klasičnom dizajnu sa blago zaobljenim konturama, savršeno se uklapaju u sve vrste građevinskih stilova.

Osnovna ugradna dubina od 70 mm i sistem od 5 komora obezbeđuju optimalnu termičku izolaciju, što omogućava značajnu uštedu energije pri grejanju i hlađenju.

EFFECTLINE sistem je kompatibilan sa velikim brojem dopunskih i priključnih elemenata iz palete sistema sa osnovnom dubinom ugradnje od 70 mm, što obezbeđuje veliku fleksibilnost upotrebe.

Pored toga, u prozore od sistema EFFECTLINE se mogu ugraditi standardni okovi, a profili sadrže fabrički koekstrudiranu, zavarenu svetlu zaptivku od mekog PVC-a. Lajsne za staklo su usklađene za ugradnju termo-stakla debljine do 24 mm.

KARAKTERISTIKE SISTEMA
Sistem specijalizovan za upotrebu u stambenim i poslovnim objektima
Veoma ekonomičan sistem proverenog kvaliteta
Klasičan dizajn pruža neograničene mogućnosti primene
Vrhunski kvalitet profila
Optimalna stabilnost i dugovečnost
Petokomorni profil osnovne ugradne dubine od 70 mm značajno smanjuje troškove grejanjaSOFTLINE 82
Inovativni sistem za uštedu energije koji ispunjava zahteve budućnosti
SOFTLINE 82 ispunjava sve zahteve sigurnosti, funkcionalnosti i termoizolacije. Geometrija profila ovog inovativnog sistema je termički poboljšana i garantuje optimalnu toplotnu izolaciju. Zahvaljujući jedinstvenom VEKA kvalitetu, i debljini zidova profila u klasi A prema RAL sertifikatu, sistem SOFTLINE 82 pruža optimalnu stabilnost čak i kod velikih elemenata, kao što su stakleni zidovi, koji moraju da ispunjavaju visoke zahteve statike.

Elegantan dizajn za najbolju termičku izolaciju
Sistem SOFTLINE 82, zahvaljujući elegantnom dizajnu profila propušta veliku količinu svetla u prostorije, a pritom je veoma ekonomičan. Zahvaljujući visokoj stabilnosti sistema i njegovoj vrhunskoj termičkoj izolaciji moguće je spojiti zahteve moderne arhitekture za velikim staklenim površinama i maksimalnu energetsku efikasnost. U pogledu oblika i boja sistem SOFTLINE 82 ne postavlja granice Vašoj kreativnoj slobodi.

KARAKTERISTIKE SISTEMA
Inovativni višekomorni sistem osnovne ugradne dubine od 82mm za vrhunsku toplotnu izolaciju
Koeficijent prolaska toplote čak i do Uw = 0,67 W/(m²K) upotrebom termo trostrukog stakla sa Ug = 0,4 W/(m²K)
Rastojanje prozorskih stakala od 28 mm smanjuje pojavu toplotnog mosta
Harmonično se uklapa u sve građevinske stilove, od moderne novogradnje do saniranih starih objekata
Tri nivoa zaptivanja pouzdano štite i od niskih i od visokih temperatura, promaje i vlage
Vrhunski VEKA profili u skladu sa najvišim RAL standardom kvaliteta klasa A prema DIN EN 12608
Mogućnost odabira svih boja iz RAL - palete upotrebom al - obloga
SOFTLINE 76
Klasičan dizajn vrhunskih performansi

Od prozora se danas očekuje mnogo više: moraju da štede skupocenu energiju, da pruže prijatnu atmosferu i štite od buke. Pored toga, moraju buti lepi, da garantuju maksimalnu bezbednost i originalan dizajn, kao i dugotrajnu funkcionalnost koja povećava vrednost Vaše nekretnine.

Softline 76, je nova generacija najboljih VEKA profila klase A i ispunjava sve ove zahteve. Uz ovaj sistem profila moguć je širok izbor stakala, maksimalne debljine od 48 mm: pored inovativnog trostrukog stakla za vrhunske izolacione vrednosti, moguća je upotreba i specijalnih funkcionalnih stakala za dodatnu zaštitu od buke i provale. Uski i ekonomični profili ovog sistema omogućavaju izradu velikih prozora i drugih staklenih elementa.

SOFTLINE 76, je inovativni VEKA profilski sistem, koji će garantovano ispuniti sve Vaše zahteve i želje. I dizajn i kvalitet razvijeni su sa velikom pažnjom i znanjem, tako da ćete uz ovaj sistem decenijama biti na dobitku.

KARAKTERISTIKE SISTEMA
Elegantne, blago zaobljene konture
Vrhunski VEKA profili u skladu sa najvišim RAL standardom kvaliteta – klasa A prema DIN EN 12608
5 – komorni profil ugradne dubine od 76 mm
Debljina zida profila 3 mm u skladu s najvišim RAL standardom kvaliteta
Vidna površina od 98 – 177 mm
ÄŚelična ojačanja prema VEKA smernicama za ojačanja
Debljine zastakljivanja od 18-48 mm


ARTLINE 82
Savršena elegancija
ARTLINE 82 je VEKA sistem nove generacije, koji pruža mogućnost izrade elegantnih elemenata prefinjenog dizajna, velikih staklenih površina i jedva primetnog okvira prozora. Specifičan je po novom ramu koji, posmatrano spolja, prekriva krilo na unutrašnjoj strani i u potpunosti može biti obložen termoizolacionim sistemima. U poređenju sa konvencionalnim prozorskim sistemima, ovaj sistem svojim jasnim linijama i velikim staklenim površinama predstavlja moderan i minimalistički dizajn.

Već i bez spoljašnje izolacije sistem ARTLINE 82 poseduje odličnu toplotnu izolacionu vrednost Uf = 1,0 V / (m² K), a ujedno zbog profila koji su vidljivi samo sa unutrašnje strane optimizuje i priliv dnevne svetlosti u prostorije. Upotrebom izolacije koja prekriva ram prozora znatno se smanjuje gubitak toplote pojavom termo-mostova i značajno se poboljšava termopotencijal ovog sistema dostižući pritom vrednosti koje važe za pasivne kuće.

KARAKTERISTIKE SISTEMA
Sistem sa skrivenim krilom u štoku
Sistem vrhunske termičke izolacije sa skrivenim profilom krila
Koeficijent prolaska toplote čak i do Uw = 0,67 W/(m²K) upotrebom termo - trostrukog stakla sa Ug 0,4 W/(m²K)
Rastojanje prozorskih stakala od 28 mm smanjuje pojavu toplotnog mosta
Veliki izbor debljine stakla od 34 do 60 mm
Mogućnost odabira svih boja iz RAL - palete upotrebom al - obloga
Vrhunski VEKA profili u skladu sa najvišim RAL standardom kvaliteta – klasa A prema DIN EN 12608
Kompatibilan sa sistemom SOFTLINE 82

SWINGLINE
Sistem zaobljenih kontura
SWINGLINE je VEKA sistem koji zadovoljava najviša očekivanja po pitanju dizajna i funkcionalnosti. On privlači svojim elegantno zaobljenim ivicama, uskladjenim proporcijama i dinamičkoj optici. Kao SOFTLINE 70, i ovaj sistem pruža visoku izolaciju i optimalnu stabilnost pomoću višekomorne konstrukcije i čeličnog ojačanja, kompatibilnog za sve sisteme sa dubinom ugradnje od 70-mm.

Celokupnu harmoničnu sliku upotpunjuje decentna siva zaptivka u krilu i štoku. Široka paleta aktuelnih boja i dekora pruža brojne mogućnosti dekoracije fasade.
KARAKTERISTIKE SISTEMA
Veoma lako održavanje zbog homogenih površina profila i lajsni za staklo
5-komorni profil sa osnovnom ugradnom dubinom od 70 mm
Vrhunski VEKA profili u skladu sa najvišim RAL standardom kvaliteta   klasa A prema DIN EN 12608
Visoka izolacija u cilju smanjenja troškova grejanja i spoljašnje buke
Optimalna statika u cilju dugoročnog funkcionisanja i očuvanja vrednosti
Specijalno oblikovana čelična armatura, koja omogućava veću stabilnost i ugradnju zaštitnih okova protiv obijanja
Ekskluzivan, savremen sistem