VEKA

VEKA


VEKASLIDE 82
Podizno klizni sistem vrata za posebne zahteve
Učinite svoj dom posebnim: sa podizno-kliznim sistemom vrata VEKASLIDE 82 dobićete XXL pogled i ispunjenje svih zahteva za udobnost i toplotnu izolaciju.

VEKASLIDE 82 omogućava da svetlom obasjane prostorije učine Vaš dom udobnijim, a pri tome je lagan za rukovanje. ÄŚak se i krila velikih dimenzija lako otvaraju sa samo jednom ručkom.

Tako je ovaj sistem idealan za tanje konstrukcije, sa veoma malim vidljivim površinama, a velikim staklenim, što omogućava znatan prodor svetlosti.

Zbog ravnog praga, bez prepreka, razlike u visini sa podom su minimalne što potpuno uklanja smetnje prilikom prelaska preko praga.

Zahvaljujući visoko izolirajućim profilima i duo-termičkom prekidu, sa VEKASLIDE 82 dobićete izvrsnu toplotnu izolaciju, posebno kod velikih površina. Također hladne površine u blizini kliznih vrata će postati prošlost. Uživajte u optimalnoj udobnosti doma, perfektnoj funkcionalnosti i Izvrsnoj toplotnoj izolaciji sa VEKASLIDE 82.

VEKASLIDE 82 sistem podizno-kliznih vrata, zahvaljujući geometriji profila i modernim trostrukim izolacijskim staklom, postiže najbolje rezultate toplotne izolacije na nivou aktuelne konstrukcije prozora. Zahvaljujući tome, više nije potrebno birati između optimalne izolacijske vrednosti i velikih staklenih površina, jer sa izvrsnim vrednostima okvira Uf od 1,4 W/(m²K), stabilnošću i visokokvalitetnom dubinom ugradnje izolacijskog stakla, dobiju se najbolja izolacijska svojstva.
Inovativni prag i ojačanja okvira znatno doprinose odličnoj izolaciji, jer zahvaljujući duplom prekidu termičkog mosta, osiguravaju besprijekorno odvajanje vanjskog i unutrašnjeg prostora bez stvaranja „hladnog mosta“. Ova izolacijska tehnika osigurava da toplota ostaje u domu.

KARAKTERISTIKE SISTEMA
Izvrsna toplotna izolacija: Uf = 1,4 W/(m²K)
Profili kvaliteta klase A
Debljina zastakljivanja i do 52 mm omogućava upotrebu trostrukog izolacionog stakla, a time se postiže optimalna vrednost Ud = 0,8 W/(m²K)
Dupli prekid termičkog mosta u pragu garantuje vrhunsku toplotnu izolaciju, kao i prag „bez barijere“, skoro u nivou sa podom (50 mm visine)
Klasičan dizajn sa elegantno zaobljenim konturama
Mogućnost oplemenjivanja površine aluminijumskim oblogama
VEKASLIDE 70
Idealan sistem podizno-kliznih vrata
Sistemi kliznih vrata omogućavaju harmoničan pristup bašti, terasi ili balkonu u vaš životni prostor i time povećavaju kvalitet stanovanja. Kako pri naknadnom renoviranju starih objekata ne bi moralo vršiti velike konstruktivne izmene, VEKA sistemi kliznih vrata se mogu proizvesti u najrazličitijim dimenzijama i nude savršena rešenje za sve Vaše individualne želje. U ponudi je široka paleta konstrukcijskih tipova.

Ĺ˝eleli bi smo da Vam predstavimo sisteme za podizno-klizna vrata (HS) i paralelno-klizna-kip-vrata (PSK). Podizno-klizna vrata su veoma pogodna u slučaju pomeranja velikih staklenih površina. Krila miruju na odvojenim šinama, a prilikom otvaranja se lagano podigne krilo i pomeri u stranu. Paralelno-klizna-kip-vrata se upotrebljavaju kod manjih prolaza kao što su to balkonska vrata. Pokretno krilo se lako kipuje, pomera na šinu-vodjicu i pomera u stranu.

KARAKTERISTIKE SISTEMA
Izvrsna toplotna izolacija Uf = 1,6 W/(m²K)
Debljina zastakljivanja i do 42 mm omogućava upotrebu trostrukog izolacionog stakla, a time se postiže optimalna vrednost Ud = 0,8 W/(m²K)
Dupli prekid termičkog mosta u pragu garantuje vrhunsku toplotnu izolaciju, kao i prag „bez barijere", skoro u nivou sa podom (50 mm visine)
Klasičan dizajn sa elegantno zaobljenim konturama
Mogućnost oplemenjivanja površine aluminijumskim oblogam