ALU Prozori

ALU Prozori

Alu stolarija je prvi izbor arhitekta kada je potrebno zastakliti velike prostore ili otvore, kada je potrebna čvrstoća, stabilnost i lagana konstrukcija. Alu stolarija svojim otmenim izgledom i velikim izborom boja ispunjava sve estetske zahteve, a njena glatka površina i savršena završena obrada čine je veoma lakom za održavanje.










Jasne i oštre linije profila napravljenih od aluminijuma se savršeno uklapaju u modernu arhitekturu,  a alu stolarija se može prilagoditi otvorima bilo kojih dimenzija, čak i nestandardnim otvorima, te se i prilikom renoviranja starih kuća može postići potpuna promena iz rustičnog u moderno. Samim tim, moguće je i ispuniti ideje najkreativnijih arhitekti i prozore raditi u nestandardnim oblicima.

Aluminijum je metal i kao svi metali dobar je provodnik toplote, pa su njegova izolatorska svojstva znatno lošija nego kod PVC-a. Međutim, današnja alu stolarija se proizvodi sa termo prekidom (termo mostom) pa su toplotne i zvučne karakteristike znatno poboljšane. Alu stolarija se proizvodi u dve opcije, gde su aluminijumski profili podvrgnuti procesu eloksaže ili plastifikacije. Eloksaža predstavlja elektrohemijski process kojim se aluminijumski profili površinski štite od korozije. Tim procesom se površinski sloj aluminijuma prekriva tankim slojem oksida ( oko 1 mikron ). Tako tanak sloj nije dovoljno debeo da bi predstavljao dobru zaštitu aluminijuma. Zbog toga se aluminijumski profili podvrgavaju veštačkoj oksidaciji prilikom koje se debljina zaštitnog sloja povećava na 12 do 30 mikrona.


  Sistemi Elvial 5200
Sistem ALU stolarije Elvial 5200 odlikuje veliko smanjenje buke, visok stepen termoizolacije, odličan kvalitet i dizajn. 

Tehničke karakteristike
Savršena propustljivost vazduha zbog posebno kreiranih EPDM komora.
Izuzetna toplotna izolacija od 22mm pojačane staklenim vlaknima poliamid.
Vodonepropustljivost zahvaljujuci odvodnih kanala koje se nalaze po obodu sa spoljne strane.






  Sistemi Elvial 4600
ELVIAL 4600 - je multilock sistem i smatra se su idealno rešenje za kuće i modernu izgradnju, jer nude visoki nivo termičke i zvučne izolacije kao i neprikosnovnu, sertifikatom potvrđenu sigurnost. Ovaj sistem koristi mehanizme sa višestrukim zatvaranjem, koji se fiksiraju na više tačaka po obimu otvora.

Sistem karakteriše i impresivan nivo vodootpornosti, mogućnost izrade svih vrsta okvira, dostupan je sa ravnim i zaobljenim oblicima, a raspoloživ je i sa roletnama.

Maksimalna dimenzija krila: širina 1000mm – visina 2200mm Minimalna dimenzija krila: širina 310mm – visina 400mm





  Sistemi Elvial 2000
ELVIAL 2000 - spada u grupu hladnih profil bez termoprekida sa dubinom ugradnje od 55-75 mm, zauzima vodeće mesto na našem tržištu, a uglavnom se koristi u poslovnim prostorima, za izloge, velike otvore, kod unutrašnje stolarije i kod ulaznih vrata.

Sistem ima odličan tok vode, zahvaljujući spoljnim, perimetrički postavljenim drenažnim otvorima, dostupan je sa ravnim i zaobljenim krilom, a pravi dizajn i lagana konstrukcija čine ovaj dvokomorni profilni sistem posebnim u svojoj kategoriji.